ViKöperDinBil.se genomgång & recension

ViKöperDinBil.se – genomgång & recension av tjänsten

Du har säkert sett reklam för tjänsten ViKöperDinBil.se och undrat hur det fungerar och hur bra dom egentligen är?!

Är det verkligen så smidigt och enkelt att sälja bilen till företaget som det verkar?

Här testar vi själva deras bilvärderingstjänst och kollar upp allt om villkor & företaget bakom.

Värdera Din Bil

Med hjälp av deras bilvärderingstjänst kan snabbt får en ungefärlig värdering. Och det enda det kommer ”kosta” dig är din e-postadress.

Försäljningsprocessen (steg för steg) hos Vi Köper Din Bil.se

Om du vill testa att sälja din bil till företaget, eller veta vad du ungefär kan få för bilen, så går det till så här:

Sälj din bil till – Vi Köper Din Bil

 1. Värdera bilen online

  Börja med att göra en onlinevärdering av bilen med hjälp av deras värderingsverktyg. Du får då en första prisuppskattning. Detta går väldigt fort och du får nästan direkt en uppskattning av vad din bil kan vara värd.

 2. Ange mer ingående information om bilen

  För att du ska kunna få ett mer exakt slutgiltigt pris på just din bil behöver du lämna mer specifik information om din bil. Det går fort och består mest av frågor där du klickar i olika svaralternativ.

 3. Ta bilder & skicka in

  Du behöver också ta bilder på din bil och skicka in dessa. Ta bilder på bilen i stort och detaljbilder på eventuella skador eller större slitage. Fota även av registreringsbeviset och skicka in det också.

 4. Få ett slutligt försäljningspris

  Inom 48 timmar kan du se fram emot att få det slutgiltiga försäljningspriset. Detta pris kan du välja att acceptera och boka in tid för överlämning eller så tackar du nej och säljer på annat sätt (det kostar inget om du skulle välja att tacka nej).

 5. Lämna över bilen

  Åk till den valda stationen och lämna över bilen. Betalningen sköts via banköverföring och du har pengarna på konto väldigt snabbt. Allt pappersarbete sköts av företaget.

  Tänk dock på att dina uppgifter och bil kommer att inspekteras så det är bäst att vara helt ärlig vid onlinevärderingen. Försäljningspriset kan komma att ändras om du lämnat oriktiga uppgifter.

Du har nu sålt din bil och har pengarna på kontot. Dags för ny bil!

Vad kostar det?

De tar inget extra betalt för själva försäljningen. Prisförslaget du får för din bil är också det du får utbetalt till ditt konto om du väljer att acceptera det och försäljningen går igenom.

Vart i Sverige finns viköperdinbil.se

Förutom att finnas online så har också viköperdinbil.se 17 stationer runt om i Sverige. Det är på någon av dessa som du ska lämna in din bil efter att du bestämt dig för att sälja den till dom.

Här hittar du stationerna:

 • Gävle
 • Göteborg Nord – Tagene
 • Göteborg Syd – Kållered
 • Halmstad
 • Helsingborg
 • Jönköping
 • Linköping
 • Malmö – Östra hamnen
 • Norrköping – Risängen
 • Stockholm – Högdalen
 • Stockholm – Sollentuna
 • Stockholm – Solna
 • Sundsvall
 • Uppsala
 • Västerås
 • Växjö
 • Örebro – Marieberg

ViKöperDinBil.se kunders omdömen och recensioner

Tittar du på VKDBs hemsida hittar du så klart enbart nöjda kunder, som hos alla företag. Men om du tittar in hos oberoende recensionssajter så hittar du en mer blandad kompott.

Reco

Viköperdinbil.se omdöme från Reco

Omdömen från 2 olika kunder

Jag har hört mycket om detta företag där de kallas bluff mm.
Jag fick ca 25.000:- mer än hos 4 andra större bilfirmor. Jag var skeptisk till budet men väl på plats hos viköperdin bil i Sollentuna så tittade de över bilen och sade att allt stämmer överens med bilens skick med det jag hade skickat in. Priset de hade erbjudit online var det jag fick för bilen. Jag är hur nöjd som helst och återkommer gärna nästa gång det är dags att byta bil
Fredrik J
2022-01-27
De är vanliga bilhandlare, varför skulle de göra bättre affärer än en ”vanlig” handlare. Värderade en knappt ett år gammal Jeep Cherokee online och fick ett klart acceptabelt pris. När jag kom till deras värderings verkstad (fick kaffe men det var inte bekvämt) kändes det mer än märkligt. Nästan som de kände på sig att det skulle bli en konstig värdering. Fick då beskedet att de gav 50000 mindre än online värderingen. Bilen i toppskick och utan anmärkning i övrigt och inte ens 3000 mil. Gå inte på deras bluff erbjudanden. Gå till en vanlig bilhandlare och förhandla om pris eller mellanskillnad. Mer ärligt och något mer personligt. Viköperdinbil.se är att slå blå dunster i ögonen på alla.
Niklas S
2022-01-15

Trustpilot

Viköperdinbil.se omdöme från Trustpilot

Omdömen från 2 olika kunder

Fick väldigt snabbt en värdering, tog bara någon timme trots att det var lördag. Såldes sen för samma pris.

Väldig trevlig och bra service/personal. Allt gick väldigt smidigt, värderade bilen på lördag sålde den på tisdag. Hade pengarna på kontot på onsdagen.
Alexander J
2022-05-12
Processen smidig även om det blir välsigt många mail. Mailen kunde också ha en lite mindre stressande ton, den kändes stundtals oseriös. Ändå ett av de lättare sätten att sälja bil på, vilket avspeglas i vad jag fick betalt tänker jag…
David
2022-05-12

Alternativ till ViKöperDinBil.se

Det finns flera olika vägar att gå när du ska sälja din bil. Ett utav dem är att vända dig till Vi köper din bil men det finns också andra tjänster. Dels liknande men också sådana som är helt olika.

Här är några av dina alternativ:

 • Sälja privat
 • Sälja till bilhandlare (inbyte)
 • Wayke
 • Kamux
 • GoCar
 • Kvdbil
 • Blipp

Vanliga Frågor (och svar)

Kan man lita på ViKöperDinBil.se?

Det kan du. Det du dock ska tänka på är att ange så riktiga uppgifter som möjligt under onlinevärderingen. Eftersom bilen inspekteras att en servicetekniker på stationen kommer de upptäcka eventuella fel och då sänka försäljningspriset.

Vem ligger bakom ViKöperDinBil.se?

Tyska Auto1 Group står bakom och de driver liknande tjänster i fler än 10 länder. Dessutom driver de även autohero.com där de säljer många av bilarna som köps in via viköperdinbil.se.

Hur mycket tar ViKöperDinBil.se betalt?

Priset du får som värderings- och försäljningspris är också det du får utbetalt. De tar inte betalt för något under själva försäljningsprocessen.

Vad gör ViKöperDinBil.se med bilarna de köper?

De säljer dom. Antingen till någon av deras partnerföretag ute i Europa. Eller via deras säljtjänst autohero.com.

Vi summerar och sammanfattar

ViKöperDinBil.se är ett smidigt alternativ för dig som snabbt och enkelt vill sälja din bil. Gör en snabb onlinevärdering och välj sedan om du ska acceptera priset de givit dig.

Får du absolut bästa priset för din bil? Det får du förmodligen inte eftersom de i sin tur måste kunna sälja bilen med förtjänst. Men du slipper svara på x antal privatpersoner som försöker pruta än hit och än dit.

Har du testat att värdera eller sälja en bil via ViKöperDinBil.se? Var du nöjd med affären?

Skriv gärna en kommentar här nedan. Det hjälper andra att kunna fatta ett beslut om hur de ska gå till väga för att på bästa sätt kunna sälja sin bil.

Tack på förhand!

Similar Posts

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.